Fascinant, provocator, alambicat, frustrant, autoritar, diferit - numai câteva dintre adjectivele care se potrivesc sistemului de drept al Uniunii Europene. Din toate, primul care îmi vine în minte și ultimul care rămâne la sfârșitul unei zile de lucru este fascinant.

marți, 20 septembrie 2011

Prime informații în legătură cu procedura de cazare a viitorilor auditori

Tocmai am dat publicității pe situl INM, pagina dedicată admiterii, informații prealabile în legătură cu cazarea la Căminul INM a noilor auditori de justiție.
Redau informațiile și aici.
Număr de locuri disponibile

Anul acesta, din cele 131 de locuri disponibile în Cămin, sunt alocate 81 de locuri pentru auditorii de anul I.

Criterii de atribuire

Potrivit Regulamentului de funcționare a Căminului, locurile vor fi atribuite auditorilor de justiţie care nu au domiciliul în Bucureşti, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Procedura de atribuire a locurilor

Procedura detaliată de depunere a cererilor și atribuire a locurilor va fi afișată odată cu rezultatele finale ale examenului de admitere, pe 26 septembrie. Orice cereri trimise în afara acestei proceduri nu vor fi luate în considerare. Vă atragem atenția că din cauza timpului scurt între data afișării rezultatelor finale și începerea anului de formare (3 octombrie), întreaga procedură se va derula prin e-mail.

După atribuirea locurilor, cazarea efectivă va avea loc în zilele de vineri 30 septembrie și sâmbătă 1 octombrie. Cazările nu pot avea loc duminică.
Nu se achită nicio sumă de bani în avans sau ca depozit.

Informații despre Cămin

Pentru a lua o decizie informată în legătură cu depunerea unei cereri de a locui în Cămin pe durata anului de formare, vă punem la dispoziție următoarele informații:

Căminul se află în zona de nord a Bucureștiului (Pipera), Bd. Dimitrie Pompei nr. 5, la distanță de aproximativ 40 minute cu metroul (traseul Izvor-Pipera sau Piața Universității-Pipera) plus 15 minute de mers pe jos.

Camerele sunt de 3 locuri, cu baie proprie. Există 2 camere a câte 2 locuri, care vor fi acordate cu prioritate cuplurilor de auditori căsătoriți (ambii soți trebuie să fie auditori de justiție).

Fiecare nivel dispune de o bucătărie și o spălătorie. Există 2 săli de lectură. Clădirea este conectată la internet, dar un modem portabil este necesar din cauza traficului îngreunat de seară. Nu există abonament la televiziune prin cablu.
Cheltuielile lunare de cazare se stabilesc potrivit facturilor fiscale pentru consumul lunar aferent de energie electrică, gaze naturale, apă, servicii de curăţenie curentă în spaţii comune (efectuate de o firmă specializată), servicii de salubritate şi se achită lunar. În lunile de iarnă suma totală plătită a fost în jur de 200 de lei de persoană/lună.

Obligațiile pe care auditorii care obțin un loc în Cămin și le asumă în temeiul Regulamentului sunt:
a) să utilizeze efectiv spaţiul de locuit repartizat;
b) să utilizeze spaţiul de locuit repartizat, precum şi spaţiile comune şi baza materială puse la dispoziţie potrivit naturii şi destinaţiei lor şi în conformitate cu regulile de convieţuire socială;
c) să plătească contravaloarea cheltuielilor de întreţinere lunară, corespunzătoare utilităţilor, precum şi alte cheltuieli de întreţinere;
d) să preia şi să predea pe bază de proces-verbal inventarul camerei;
e) să nu aducă modificări bazei materiale;
f) să asigure şi să întreţină ordinea şi curăţenia în cameră şi în spaţiile comune;
g) să nu se mute din camera atribuită, în altă cameră, fără aprobarea prealabilă a coordonatorului de Cămin;
h) să răspundă pentru pagubele produse;
i) să respecte normele de prevenire şi stingerea incendiilor, în acest sens fiind interzisă folosirea de legături improvizate la reţeaua electrică, folosirea de prize, aparate electrocasnice degradate, defecte sau improvizate sau care pot duce la degradarea şi distrugerea cablurilor şi tabloului electric;
j) să permită, în prezenţa lor, accesul în cameră a unor reprezentanţi ai INM, pentru motive întemeiate apreciate ca atare de către coordonatorul de Cămin;
k) să nu adăpostească animale în Cămin;
l) să obţină acordul scris prealabil al coordonatorului de Cămin pentru organizarea de petreceri, care pot avea loc numai în spaţiile comune şi cu respectarea normelor de convieţuire socială.
m) să păstreze liniştea pentru a nu deranja colegii.

Un comentariu:

  1. inainte sa intru la inm am crezut ca ceea ce se cheama caminul auditorilor nu poate fi decat un spatiu de cultura. oameni culti stransi la un loc. trec cu vederea ca inevitabil vinerea trebuie sa adorm in galagia unor oameni bauti, dar acum e 11.30 noaptea si ascult manele la maxim. chiar nu se poate face? camera 45 e discoteca? pt ce exista regulamentul caminului daca nu se respecta?

    RăspundețiȘtergere